Macarons

Gjorde även macarons i helgen. De sprack en aning.(precis som påsen som jag använde när jag spritsade , hade givetvis glömt köpa spritspåsar så jag använde en vanlig) så det slutade med att  jag klickade ut dem istället.
Men goda blev de.


Har fyndat jättesöta skålar med skedar i plast.



Har varit på backluckeloppis idag. Köpte en tavla och en mandelkvarn.
Kramar Ulrika

Födelsedagskalas i helgen

I helgen firade vi Hampus som är 8år nu. Han hade valt att han ville ha en tårta med sig själv på. Så för första gången har jag gjort dekorationer som blev sådär eller ganska ok för att vara första gången. Råkade ha för mycket färg i till kroppen men det blev till att låtsas att han varit ute i solen.
Den är gjord på chokladbottnar, chokladpudding, vaniljkräm med jordgubbar. Polkachokladfluff. Dekorationer i sp. (blev aningen för sött för min smak)
Så här blev resultatet..


Kramar Ulrika


Snart dax för födelsedag igen..

Ja denna gången är det Hampus tur:-) . Blir till att baka lite fast jag har inte känt mig bra idag.
Kramar Ulrika

Vinn fina muffinsformar

Hos http://tulipansbakverk.blogspot.com/2010/06/vi-firar-med-en-tavling.html#comments kan du vinna fina muffinsformar från siluett.se .


Tävling

Hos http://bakecake.blogg.se/2010/june/tavling-vinn-priser-fran-lyckas-med-mat.html#comment är där en tävling där du kan vinna fina priser från http://www.lyckasmedmat.se/. Jag tänker vara med och försöka vinna.

Ska försöka hinna med att lägga in lite bilder senare ikväll, om jag hinner har ju lite städning kvar att göra.
Kramar Ulrika

Shopping

Idag har jag fyndat lite till hemmet. Ska fota imorgon.
Har en snäll granne som gav mig 2 små barnstolar , så nu har Kevin stolar till sitt lilla bord. Det enda är att de är blå, så jag ska måla dem vita eftersom bordet som jag har är vitt.
Haft en mysig hemmakväll ikväll och har fått både tvättat och ganska upprymt här . Har lite kvar till imorgon.

Det blir till att handla lite i morgon så att jag kan baka. Hoppas vädret blir bättre. Under hela dagen har solen varit framme. Visst har det varit blåsigt men nu ikväll har det regnat.
Är sugen på att gå på loppis eller auktion nu i helgen. Hade varit kul om jag haft någon att gå med för mannen är totalt ointresserad(han tycker väl mest att jag samlar på mig en massa skräp).
Kramar Ulrika

Dagens middag



Skolavslutning..

Idag har det varit skolavslutning för mina två skolkillar, så idag har jag haft semester:-). 

Hade tänkt göra massor när jag ändå vart hemma men råkade somna när lilleman vilade. Så kan det bli ibland. Jaja, ska nog få tid att göra lite ändå.

Kramar Ulrika

Jippi , jag vann...

Tänk vilken tur jag hade, jag vann kylväskan hos Bagerskan.se. Ser fram mot många utflykter i sommar och givetvis ska kylväskan följa med då.

Dottern tog studenten i fredags och själva "bjudningen" hade vi här hemma. Maten hade hon själv fixat, duktig som hon är. Hon stod i köket hela torsdagen efter vi kom hem från vår shopping.(ja det slank med en kjol och en top till mig som jag hade på mig på kvällen). Jag hade gjort två soters cheesecake och en tårta med chokladbottnar. I mellan hade jag först choklad ganache och lite grädde. På andra lagret hade jag kesella jordgubbe/lime(tror jag det var) och skivade jordgubbar. Överst grädde och jordgubbar. Hade även gjort minicupcakes med syren i  och ovanpå hade jag Marabou`s polka choklad som jag smält i grädde och vispat upp.
Givetvis missade jag att plocka fram kameran och ta kort på tårtorna/cupcakesen.

Tyckte att det var en trevlig kväll. Känns lite tomt nu när allt är över. Fast jag har ju tre till som förhoppningsvis också tar studenten. Jasse då blir det till att anlita dig:-)

Kramar Ulrika

Vinn en fin väska

Hos http://www.bagerskan.se/2010/05/tavling.html kan du vinna
Jag tycker att den hade varit jättepraktisk att ha till semestern så jag hoppas att den blir min:-)

RSS 2.0