Ny kokbok

Lyssnade på radiokanalen the voice i morse. Leila Lindholm var där och presenterade sin nya bok One more slice , som om jag förstod det rätt var en fortsättning på A piece of cake..
Den kommer jag att sätta upp på min önskelista för jag skulle vilja ha den.
Har precis beställt  Underbart är gott-klassiska kakor Flickorna Lundgren.
Igår skulle Hampus hjälpa mig göra små chokladmördegskakor, medan han blandade ihop degen passade jag på att tvätta. Hade på känn att jag glömt något och när jag tog ut o smakade kakorna märktes det direkt att sockret fattades!!
Ja ja får baka lite nytt i helgen när man är lite mer utvilad än vad jag är för tillfället, sover ungefär mellan 4-6 timmar per natt och det märks att det är på tok för lite för mig..
Har inte fått besked på utbildningen jag sökt än så hoppet finns fortarande kvar.
Kramar Ulrika

Brödbak

Nu har jag valnötsbröd i ugnen. Har fått recept av en på jobb fast jag har gjort om det lite grann så vi fåt se hur det blir. Nej nu ska jag ta ett glas vitt till innan det är dags att plocka ut brödet ur ugen.
Hoppas det blir bra:-)
Många kramar
Ulrika

Varit dålig..

Har varit hemma från jobb flera dagar pga ryggont. Misstänker att jag sträckt mig fast har ingen aning när.
Så det har inte blivit något bakande här hemma alls. Men idag har jag känt mig bättre, har varit på jobb. Är något stel iryggen men kan iallafall röra mig nu.

Har saknat bakandet, men har fått hemhandlat lite så det blir definitivt till att baka i helgen igen. Vad vet jag inte riktigt än.

Väntar fortfarande besked, vill veta och hoppas att det blir positivt för min del.

Har bestämt mig för att jag ska börja planera mina inköp lite bättre och ska försöka få till en matlista för nästa vecka nu i helgen.

Många kramar

Bullar

Bilder på bullarna jag bakar just nu kommer i morgon. Nej nu måste jag kolla ugnen.
Kramar Ulrika

Med enbart sesamfrö


Hamburgerbröd


Bakar igen..

Bakar bullar igen. Här kommer bilder på bullarna.

Hamburgerbröd

Idag har jag bakat hamburgerbröd. O det är så kul att baka.
Har ju nyligen köpt en assisten så visst ska den användas :-)
Bild på de färdiga hamburgerbröden lägger jag upp i morgon.

Vart ute en stund idag med lilleman, men fy vad blåsigt och kallt det var.

I morgon blir det till att baka lite nytt bröd eller bullar igen för det börjar bli tomt här hemma igen.

Många kramar Ulrika

Vinn Jamies Italien

Vinn "Jamies Italien"

Hos http://mimmismammaliv.blogspot.com/2010/04/tavling-katten-musen-10-000.html kan du vinna denna kokbok (som jag jättegärna skulle vilja ha). Jag tycker om Jamies matlagning. Enkelt men gott.

Utlottning av kolsyremaskin

Hos http://www.bloglovin.com/m/41453/85312550/a/0 kan du vinna en kolsyremaskin. Jag tänker försöka för vi har pratat länge om att köpa en men har inte blivit färdig, har hela tiden varit något annat som kommit emellan.

Tävling

Hos http://kalasgott.blogg.se/2010/april/en-tavling-for-alla-ni-som-alskar-cupcakes.html?_tmp=2cdfc792b2b6396684b35ff96dd3dd9c3730818d kan du vinna fina baksaker från http://www.lyckasmedmat.se/. Jag tänker iallafall vara med o tävla.

Idag har jag fått jättemycket gjort

Nu på kvällen har jag hunnit baka, tvätta och rymma upp här hemma.
Håller på att baka, min favorithobby. Har gjort mördegschokadkakor och håller på att jäsa bullar som skall in i ugnen om en liten stund.
Och här är bullarna som jäser

Lite uppdatering

Nu har jag lyckats hitta praktikplats och har lämnat in ansökan till att börja skolan. Så nu hoppas jag att jag har turen på min sida:-). Idag ska jag städa här hemma och ikväll tänker jag baka något. Har inte bestämt mig än för vad det blir men det lutar åt att det blir bröd eller bullar. När jag handlar nästa gång ska jag försöka hitta valnötsolja för jag har fått ett recept på bröd där jag skall ha det. Hittade inte det i affären vi var i igår.
Ska försöka komma ihåg att ladda kameran också så jag kan lägga in bilder på det som jag ska baka.
Många kramar från Ulrika

Mycket på G just nu

I torsdags fick jag ett samtal som gjorde att förhoppningsvis kommer hela mitt liv att ändras.. Har en del framför mig att fixa på tisdag och när det är gjort skriver jag mer.
Både Påsk o kalas i helgen. Har ju köpt en assistent (som jag jag bara testat att använda till att baka bröd i än så länge.) . Så nu i kväll blir det till att plocka fram den och börja baka lite.
Velar lite med vad jag ska baka men lutar åt att börja med vanilj/choklad bullar :-)
Får fota lite när det är klart.
Så Glad påsk på er!
Kram Ulrika

Tävling med fina formar

Hos http://lenisbakblogg.blogspot.com/2010/01/tavling.html kan du vinna bakformar från [kakformar6.jpg]Kakformar.se, Jag tänker försöka för jag kan redan se framför mig vad jag skulle vilja göra med dem jag hade valt.

RSS 2.0